Кратенки и симболи за инженерско цртање и CNC обработка

Кратенки за инженерски цртежи се збир на стандардизирани симболи и кратенки кои се користат на инженерските цртежи за да претставуваат вообичаени термини и фрази. Симболите и кратенките претставуваат различни компоненти, процеси и мерења кои се користат во инженерскиот дизајн. Кратенките се користат за намалување на… Прочитај повеќе

Основен водич за голема CNC обработка

Микромашината бара високо ниво на вештина и експертиза, не исклучувајќи ја CNC обработката на големи компоненти на кои им е потребна специјализирана опрема доволно голема за обработка на големи продукции. Сепак, големата CNC обработка можеби не е јасен процес. Има многу работи кои треба да се земат предвид… Прочитај повеќе

10 различни типови на машини за дупчење

Машината за дупчење е незаменлива опрема во машинската работилница чија важност е еднаква на струговите. Овој тип на машина има висока разновидност, првенствено дизајнирана за дупчење дупки и многу други операции со соодветни алатки. Ајде да научиме за… Прочитај повеќе

Водич за процес на преливање и компатибилност на материјалот преку калапи

Прелистувањето е производствен процес кој вклучува обликување со вбризгување на еден материјал преку друг. Бидејќи материјалите вклучени во прекумерното обликување мора да се спојат заедно, пластиката мора да биде компатибилна една со друга. Компатибилноста на материјалите произлегува од хемиската компатибилност, што е… Прочитај повеќе

Топ 12 челици за CNC обработка

Има многу легирани челици кои треба да ги земете предвид за вашиот проект, но за да ви помогнеме да го направите вистинскиот избор, ги составивме најдобрите 12 челици достапни за CNC обработка. Овие вообичаени челици наведени во табелата подолу, сите покажуваат умерено… Прочитај повеќе

Табела со големина на завртки

Завртките се важен прицврстувач, често собрани заедно со навртки. Користењето на завртки со правилна големина е од клучно значење за работата на различна опрема и машини. Овде, ќе видиме целосен водич за завртки што ги опфаќа дефинициите, видовите, големината и… Прочитај повеќе

Табела за јачина на метал

Јачината на металот е важен фактор за одредување на неговата соодветност за одредена примена. Посилните метали може да се користат во структурни апликации, како што се изградбата на згради, мостови и друга инфраструктура, каде што се подложени ... Прочитај повеќе

Табела за должина на нитни и дупчиња

Големината на занитвам се однесува на дијаметарот на стеблото, или телото, на занитвам. Навртките се прицврстувачи кои се користат за спојување на две или повеќе парчиња материјал со вметнување на мазна, цилиндрична оска низ дупките во материјалите… Прочитај повеќе

Како работат машинските завртки: суштината на темата

Што е првото нешто што ви паѓа на ум кога размислувате за прицврстувачите? Најверојатно, тоа е завртка. Тие станаа универзален симбол за сврзувачки елементи поради нивните карактеристични спирални гребени. Надворешниот навој на завртките им помага… Прочитај повеќе