5-оски
Услуги за обработка на ЦПУ
со прецизност од светска класа

Побрзо време на циклус, поголема прецизност и помала потреба за рачна работа

Најсовремено Производство

Рансом има конкурентни пазари во производство на сложени делови со ултра прецизна CNC обработка со 5 оски, врз основа на децениската неспоредлива иновација и искуство. Ние сме експерт за вистинска обработка на контури со 5 оски, што ни овозможува брзо да произведеме „речиси невозможно да се направат“ делови со 5 оски. Нашите извонредни машинисти работат во Рансом повеќе од 10 години, запознаени со програмирање, поправка и поставување на машини, како и производство на компоненти.

Runsom е вашиот најдобар избор за машински продавници со 5 оски со прецизност од светска класа за да ви помогне да ги намалите трошоците, да обработувате сложени делови и да стекнете делови што бараат блиски толеранции или сè!

Што е CNC обработка со 5 оски

Дефиниција за CNC обработка со 5 оски

CNC обработката со 5 оски е ефикасна во обработката на големината и формите на делот со неограничени можности. Терминот 5-оски значи дека алатот за сечење може да се движи низ пет насоки, односно линеарните оски X, Y и Z, како и да ротира на оските A и B.

Центарот за обработка со 5 оски има глава на вретеното за алат со променлива брзина со повеќенасочна ориентација на ротационите оски. Суровината е прицврстена на чакот или масата за индексирање. Правилната патека на алатот за отстранување на материјалот се реализира преку патеката каде што склопот на главата на вретеното се движи долж столбовите за патување во дует со чашката или индексната маса за прецизно маневрирање на работното парче и алатот за сечење.

Структура на CNC машина со 5 оски

Вретеното со променлива брзина држи ротирачка алатка за сечење која се движи по оската Y (напред кон назад) и се врти по оската Б

Машинските алати го сечат материјалот од работното парче за да формираат дел - субтрактивно производство

Колоните Z-оската (лево кон десно) и X-оската (од горе до долу) ги поставуваат ротирачката глава на вретеното и алатот.

Работното парче за држење на главната чашка што се ротира на оската C до 2.500 вртежи во минута и може да се движи по оската Z

Секундарна чашка за држење на работното парче што се врти на оската C до 2.500 вртежи во минута и може да се движи по оската Z

Интерфејсот што го користи машинистот за да програмира и контролира како работи компјутерската машина за нумеричка контрола

Предности на CNC обработка со 5 оски

Тесна толеранција

Висока продуктивност на CNC глодање

CNC вртење за брзо алатирање

Производство на компоненти со поголема прецизност

— компонентите се обработуваат во едно поставување без да се преместуваат низ неколку работни станици;

Подобрување на продуктивноста

- дополнителни оски и одлична подвижност на работното парче до ротационите оски на алатот;

Надградба на квалитетот на целиот дел

— достапни се елаборирани завршни површини.

Заштедете цена и време со брзото изработка на прототипови

Изработка на лим во Рансом

Намалување на трошоците и времето на работна сила

— помалку ракување со делови и повеќе фази на стегање;

Зголемување на брзината на сечење и намалување на вибрациите на алатот

— може да се користи пократок алат за сечење;

Способности за CNC обработка со 5 оски

Кованици, работни кола, турбини, ексцентрична оска, повеќеслојни, неправилни, конвексни и конкавни делови.

Сите стандардни метали, бронза, хром, алуминиум, оклопна плоча, месинг, бакар, гамалегура, Хастелој, Инколој, Инконел, Инвар, манган, молибден, Монел, никел, Нитралој, платина, метали во прав, нерѓосувачки челик, стелит, титаниум, , цинк и широк спектар на суперлегури.

Здодевно, дупчење, дупчење, потопување, сечење, дупчење, соочување, забивање на запчаникот, внатрешно оформување, крцкање, глодање, разделба, џебување, профилирање, отсекување, шипка, чукање, навојување (надворешно, внатрешно), вртење (контура, форма, конус , директно), и мелење со конец.

600*400*400 мм

Воздухопловна, одбрана, преработка на храна, тешка опрема, медицинска опрема, војска, рударство, нафта и гас, производство на електрична енергија и транспорт.

Способности за CNC обработка со 5 оски

CNC обработката со 5 оски ги прави Ransom да ги надмине нашите ривали

Високопрецизна обработка на сложена геометрија

Континуирана цврста прецизност на обработката

Runsom е посветен на постигнување на точните спецификации што ги бараат вашите компоненти. Ќе ви гарантираат ултра прецизните и издржливите делови што ги произведовме.

Експертизата на Рансом за мелење ЦПУ

Професионални CNC машинисти и тим за обработка со 5 оски

Runsom ги има најдобрите машини со 5 оски во индустријата направени од водечките брендови, управувани од стручни машинисти кои можат да ја искористат технологијата со 5 оски за вашите сложени компоненти.

CNC вртење за брзо прототипирање

Висока продуктивност со ротирачки додатоци

Времето на вашиот циклус ќе биде значително скратено со нашите високопродуктивни ротирачки додатоци за обработка на делови.

Примена на CNC обработка од нерѓосувачки челик

Неспоредливи способности и поволни цени

Runsom CNC обработката со 5 оски е ваш премисен избор за заштеда на трошоци и брза нарачка врз основа на најнапредната опрема и професионалните оператори на машините.

Подготвени да добиете понуда?

Сечење со висока прецизност

Делови со исклучителен квалитет

Професионални повратни информации од инженери

Брзо цитирање во рок од 24 часа

Брза испорака за неколку дена

Голем избор на материјали

Различни опции за завршна површина

Најчесто поставувани прашања за CNC обработка со 5 оски

Главната разлика е времето на прицврстување и поставување. Машините со 3 оски работат на 3 оски и машините со 5 оски работат на 5 оски. Со користење на машина со 5 оски над машина со 3 оски, времето на циклус е значително намалено, намалувајќи го за повеќе од 1/3.

За да дознаете повеќе детали за CNC глодањето со 3 оски, 4 оски и 5 оски, можете да го прочитате нашиот водич за Разлики помеѓу CNC обработка со 3-, 4- и 5-оски да ви помогне да го изберете најдоброто погодно за вашиот проект за обработка.

 • Помалку вклучени машини и намалено ракување со делови и поставки;
 • Високо инженерска и сложена обработка на делови;
 • Креирајте сложена геометрија на делови во едно поставување;
 • Зголемена прецизност на делот;
 • Прилагоден дизајн за производство;
 • Производство на целокупни делови по барање;
 • Намалување на скапите тела за обработување и вишок на алатки;
 • Погодни за операции без надзор – оптоварување / растоварување со една точка;
 • Одете до крај – сечење опрема, ритање и скијање;
 • Потребна е помала помошна опрема – мерачи и алатки;
 • Подобрена документација и следливост – направено-во-едно.

Ние сме добавувач кој нуди најконкурентна и напредна селекција на конфигурации на машини со 5 оски во оваа област, обезбедувајќи ви поекономично и поефикасно решение со побрзо производство и време на производство со извонреден квалитет. Можеби не само што можеме да ви понудиме експертиза за обработка со 5 оски, туку и да ви помогнеме да се запознаете со многу сложената природа на вашите барања за дизајн.

Ако сакате да го идентификувате најекономичното и најсеопфатното решение за вашата капитална инвестиција, Рансом го има вашиот одговор.

Можете да добиете водич за избор на решенија со 5 оски низ процесот на донесување одлуки во неколку едноставни чекори.

Галерија на делови за CNC обработка со 5 оски

Сеопфатни услуги за CNC обработка со 5 оски

Прилагодените делови се проверуваат темелно во секоја фаза од производството за секој детал и точност, овозможувајќи им на нашите клиенти да бидат сигурни во процесот на контрола на квалитетот.

Во Runsom, имаме технички експерти во областа на CNC обработка со 5 оски. Со нашите најсовремени производствени технологии и квалификуван производствен кадар, обезбедуваме блиска толеранција и услуги за обработка со висока прецизност за индустрии кои бараат совршенство. Секој дел што го направивме ги достигнува спецификацијата на најстрогите индустриски стандарди. Ние сме ефикасен снабдувач кој има широк спектар на средства за опрема и владее длабоко познавање на CAD дизајн и CAM програмирање.

Останувајќи фокусирани на секој детал како што се алатките за сечење, брзините на сечење и стапките на напојување, нашата тесна толеранција е приближна до ± 0,0005″. Нашите производи широко служат за различни индустрии за висока прецизност: медицинска, роботика, нафта и гас, автомобилска, воздушна, преработка на компресори, одбрана, пловење и алтернативни индустрии за електрична енергија итн.

 

Контактирајте со нас директно за да дознаете повеќе за нашите услуги за CNC обработка со повеќе оски или до добие понуда.

Поврзани ресурси за CNC обработка со 5 оски

Карактеристики на CNC обработка

CNC обработката се користи се повеќе и пошироко за прецизно и сложено производство на компоненти. Потоа, какви карактеристики има CNC обработката ...
Прочитај повеќе
Цитат за обработка на CNC со 5 оски

CNC обработка со 5 оски

Runsom обезбедува напредна CNC обработка со 5 оски за клиентите ширум светот, што значително го поттикнува нашиот капацитет за обработка со различни ...
Прочитај повеќе
Обработка на кола со ЦПУ со 5 оски

Сè што треба да знаете за CNC обработката со 5 оски

Машинската индустрија е една од индустриите кои брзо се развиваат што продолжуваат да ја обезбедуваат способноста за исполнување ...
Прочитај повеќе