Услуги за 3D печатење

Брзо прототипирање
FDM, SLA итн

Дома » Услуга за 3Д печатење

Услуги за 3D печатење

Runsom Precision нуди најнови технологии и сеопфатни услуги за 3D печатење, обезбедувајќи висококвалитетни печатени делови со широк опсег на материјали за 3D печатење. 3D печатењето е револуционерна технологија која произведува делови што не можат да се направат директно од CAD датотека. Главната предност на користењето на 3D печатење е неговата разновидност и флексибилност, што го прави погоден за производство во мали размери и прототипирање. Можеме да изградиме соодветноРешение за 3D печатењеза нашиот клиент. Нашите услуги за печатење на барање решија многу деловни потреби за печатење. Нашата главна услуга за 3D печатење вклучувајќи:

Како функционира 3D печатењето

3D печатење или производство на адитиви е процес на создавање тродимензионален објект со додавање материјал слој по слој додека објектот не биде завршен. Тоа е во контраст со традиционалните производствени техники како што сеCNC обработка, Кастинг иКалапи со инјектирање, ви овозможува брзо да произведувате сложени делови од речиси секоја форма. Можеме да користиме дигитални CAD модели за да изградиме физички, слоевити и реални делови, да избереме соодветна технологија за 3D печатење на апликација за делови. За вашите потреби за специјални производи, Runsom ќе избере совршен процес на 3D печатење и материјал за вашите проекти.

Апликација за 3D печатење

Нашето 3D печатење најчесто се користи во многу индустрии за брзо прототипирање и производство: воздушната, автомобилската индустрија, производите за широка потрошувачка, индустриските производи како специјални машини, здравствената и медицинската и архитектурата и градежната индустрија.

Предности на 3D печатење

1. Брзо пресврт:3D печатачите можат да ја намалат временската рамка на производство. Можете да го забрзате развојот на вашиот производ со решенија за 3D печатење што ја подобруваат ефикасноста.

2. Точност:3D прототипите се изградени со прецизност. Тесни толеранции се очекување за речиси секој прототип, а 3D печатачите ја намалуваат можноста за грешки при производството. Вашиот 3D печатен прототип ќе обезбеди точна претстава што можете да ја користите за подобро планирање на финалниот производ.

3. Разновидност:Тековните 3D печатачи користат различни методи за печатење со широк спектар на материјали. Ова им овозможува на клиентите да експериментираат со различни процеси и материјали за печатење за да го изберат најдоброто решение за нивната примена.

4. Сложеност:3D печатењето му овозможува на нашиот тим да произведува 2D и 3D делови од речиси секоја сложена геометрија. Ова овозможува да се создадат покомплексни и точни прототипови по пониска цена.

Процеси на 3D печатење

Runsom Precision нуди четири процеси на 3D печатење, така што без разлика дали правите прототипови или делови за производство, можете да најдете таков што ги задоволува вашите потреби.

Апарат за стерео литографија (SLA)

SLA користете ултравиолетови ласерски систем за интеракција со фотохемиски процес, поврзување и формирање на полимери слој по слој. Потоа направете тродимензионална цврста структура. SLA е многу погоден за екстремно точност и висока резолуција делови со калап за инјектирање, мазна површина финиш и карактеристики детали. SLA е исто така процес на производство на адитиви кој ултравиолетовиот ласерски систем ја поврзува фотополимерната смола. Ќе обезбеди печатење со поголема резолуција од другите 3D технологии, клиентите ќе можат да печатат делови со фини детали и завршни површини. SLA 3D печатењето е многу разновидна платформа за делови прототипирање и поставките за производство.

Селективно ласерско синтерување (SLS)

SLSкористете извор на енергија на ласер за да ги агломерирате материјалите во прав, да ги споите материјалите заедно и да создадете цврста структура со 3D модел во вселената. SLS се користи за производство на функционални пластични делови со добри механички својства и висока прецизност. Сите овие делови се способни за крајна употреба, производство со мал обем и брзо прототипирање. SLS е технологија за производствен слој за адитиви, вообичаено се користи ласер со висока моќност (ласер со јаглерод диоксид) за да се спои мала пластична моќност во дизајнирана 3D форма. Ласерот ги скенира пресеците со 3D дигитален опис од датотека CAD или скенира податоци, а потоа селективно ги спојува материјалите напојувани од површината на напојниот кревет. После тоа, одозгора ќе се нанесе нов материјален слој и повторете ја оваа постапка додека не се заврши саканиот дел.

Моделирање со сплотено таложење (FDM)

FDMе нашироко познат како 3D технологија со голема брзина, висока точност и конкурентна цена. Машината за печатење истиснува прецизно растопено пластично влакно за да создаде цврсти делови, особено за проекти со барања за цврстина. Ние секогаш користиме FDM за евтини прототипови и верификација на дизајнот со кратко време. Рансом обезбедува различни избор на боја и термопластичен материјал за барањата на клиентите.

Сврзувачки џетинг

Сврзувачки џетинге професионален процес на производство на адитиви, во овој процес, врзивните материјали селективно се депонираат на креветот во прав, со цел да се спојат овие површини во прав заедно и да се формира цврст слој одеднаш. Прашкасти материјали кои вообичаено се користат во Binder Jetting се метал и керамика. Binder Jetting се применува во различни апликации, вклучително и прототипови во целосна боја, метални делови со ниска цена. Треба да ја разбереме основната механика на овој процес со клучните придобивки и ограничувања, за целосно да ги примениме неговите капацитети.

MultiJet Fusion (MJF)

МЏФзапочнува со прашкасти материјали со тенок слој депонирање на платформата, спојувачките капки кои се мешаат со средствата за детали се нанесуваат со топлинска енергија на горниот дел од материјалите за да се дефинира геометријата на деловите. MJF се користи за пластика со мала серија производство на делови со различна функција.

Директно ласерско синтерување на метал (DMLS)

DMLSкористи влакно ласерски систем за заварување на метален прав во целосно густи метални делови со цртање на површината на атомизиран метален прав. DMLS се користи за производство на метални 3D печатени делови со високи перформанси за воздушната, медицинската и автомобилската индустрија. DMLS машината може да произведе високи комплексни карактеристики и склопени метални делови сè во едно, што е тешко да се постигне со техники на производство со одземање.

Секој 3D печатач има свои специфични предности; ве молиме консултирајте се со нас за да одлучимекоја технологија за 3D печатење најдобро ги задоволува вашите потреби.

Материјали за 3D печатење

Материјалите за процесот на 3D печатење мора да одговараат на апликацијата за успешни резултати. Својствата на сите материјали важни во процесот на производство формираат концепт и функционалнипрототипирање до производството.

на вистинските материјали е многу важен во процесот на 3D печатење, соработувајте со нашите технологии за производство на адитиви, Runsom обезбедува широк динамичен опсег на материјали. Со цел да се задоволат различни барања за апликација преку циклусот на развој на производи. Можеме да ги задоволиме потребите за критично време и трошоци чувствителни на клиентите со сложени геометрии од концептуално моделирање до функционални делови за крајна употреба.

Најлон:висока јачина и отпорност на удар
PETG:висока отпорност на удар и флексибилност, стерилизирани
PEI Ultem:инженерска пластика, отпорен на пламен, апликации со високи перформанси
Смола:високи детали и мазна површина
Нерѓосувачки челик:висока јачина и вкочанетост
ABS:стоковна пластика, подобрени механички и термички својства
PLA:висока вкочанетост
КАКО:УВ стабилност и висока хемиска отпорност
TPU:Материјал налик на гума
Алуминиум:висока топлинска, електрична спроводливост, мала густина, природна отпорност на временските услови

материјал-пла-филамент-2

SLA

Runsom специфицира детали за дизајнот на SLA за да избегне ненамерни неуспеси.
Дебелина на ѕидот: препорачуваме минимална дебелина од 1mm, тоа ќе го намали ризикот од оштетување на деловите во пост-процес.
Дупки и празнини: Рансом препорачува минимален дијаметар од 0,75 mm, со цел да се задржи формата и да се избегне затворање во процесот на печатење.
Втиснување: препорачуваме минималниот испакнат текст да биде 0,3 mm во висина и 0,4 mm во ширина, дополнително, опцијата со висока резолуција ќе биде потребна за фини текстуални детали.
Гравирање: карактеристиките на гравирање треба да бидат доволно големи за да се избегне спојување во процесот на печатење, затоа препорачуваме минималната големина на гравираниот текст да биде широк 0,5 mm и длабок 0,4 mm.
За повеќе информации за дизајнот на SLS, проверетеВодич за дизајн на Runsom SLA.

SLS

Дизајнерската работа во SLS е интерактивен процес, CAD треба да се уредува неколку пати за да се оптимизира во процесот. Тимот на Runsom ќе работи со вас за правилно да ја дизајнирате секоја карактеристика.
Дебелина на ѕидот: препорачуваме дебелина на ѕидот од најмалку 0,7 мм, потенок од 0,5 мм ѕид ќе биде значително отстапување. Во принцип, избегнувајте деформација на ѕидови со променлива дебелина поради собирање и стрес.
Празнини: Избегнувајте прекумерно синтерување со тоа што потенките ѕидови треба да содржат празнини.
Дупки: намалете ја дебелината на ѕидот на која е поставена дупката за да се направи материјалот јасен и удобен и да се намали собирањето.
Големина на фонтот: компензирајте ги врежаните букви со поголема дебелина и длабочина со цел да се зголеми прифатливоста.
Иглички: избегнувајте мали иглички кои се премногу кревки за да се откинат при пост-обработка.
За повеќе информации за дизајнот на SLS, проверетеВодич за дизајн на Runsom SLS.

FDM

На FDM им треба поддршка растворливи или дискретни материјали за одредени карактеристики, затоа треба да размислиме за потпорните структури што треба да се отстранат во пост-процесот во дизајнот на делови.
Дебелина на ѕидот: Во структурата за поддршка, минималната големина на ѕидот мора да биде најмалку 1,2-1,5 mm за да се овозможи простор за полнење на влакното помеѓу слоевите. Кружните ѕидови со потенки димензии се поблиску до дизајнот отколку правите ѕидови.
Дупки: Рансом препорачува минимум FDM дупки е 1mm во кружна форма, ориентацијата на дупката мора да биде паралелна со оската XY. Постпроцесното дупчење е погодно само за цврсти делови за полнење.
Текст и мали детали: Нашата препорачана дебелина на испакнатиот текст мора да биде 1mm, за да се избегнат неочекувани грешки, предлагаме 1,2-1,5mm.
Празнини: Тенките празнини треба да бидат пошироки од 5 mm за да се отстранат сите потпорни материјали погодно.

За повеќе информации за дизајнот на SLS,проверете го водичот за дизајн на Runsom FDM.

DMLS

Во дизајнот DMLS, ние треба да ја намалиме потребата од структури за поддршка и отстранување, дизајнерските делови е подобро да се самоподдржани. Дополнително, треба да се користат решетката и структурата на решетки за да се намали употребата на материјалот.
Дебелина на ѕидот: минималната големина е 1mm, помала од оваа големина мора да биде со сооднос висина-дебелина помал од 40:1.
Канали: кружниот дијаметар на каналот мора да биде помал од 8 mm, дизајнот на сите канали треба да биде самоносен.
Детали за текстот: за најдобра резолуција, текстот треба да биде длабок 0,4 мм.
Самоносечки: аголот на самоподдржување треба да биде поголем од 45 степени.
Решеткасти структури: аголот на решетката или мрежната структура треба да биде поголем од 45 степени, а растојанието на мостот треба да биде помало од 2 mm.
За повеќе информации за дизајнот на DMLS, проверетеВодич за дизајн на Runsom DMLS.

МЏФ

Повеќето принципи за дизајн на SLS се релевантни за MJF:
Ѕид: тенок и голем ѕид треба повторно да се засили со ребра, гости или дупки. Совршена дебелина на ѕидот од 2,5 до 12,7 мм.
Детали за текстот: минималната големина на текстот или козметичките карактеристики е 0,5 мм
За повеќе информации за дизајнот на MJF, проверетеВодич за дизајн на Runsom MJF.

Сврзувачки џетинг

Во дизајнот на Binder Jetting, треба да ја намалиме потребата од потпорни структури и отстранување, дизајнерските делови е подобро да се самоподдржани. Дополнително, треба да се користат решетката и структурата на решетки за да се намали употребата на материјалот.
Дебелина на ѕидот: минималната големина е 0,2 mm, помала од оваа големина мора да биде со сооднос висина-дебелина помал од 40:1.
Канали: кружниот дијаметар на каналот мора да биде помал од 8 mm, дизајнот на сите канали треба да биде самоносен.
Детали за текстот: за најдобра резолуција, текстот треба да биде длабок 0,4 мм.
Самоносечки: аголот на самоподдржување треба да биде поголем од 45 степени.
Решеткасти структури: аголот на решетката или мрежната структура треба да биде поголем од 45 степени, а растојанието на мостот треба да биде помало од 2 mm.
За повеќе информации за дизајнот на Binder Jetting, проверетеВодич за дизајн на Runsom Binder Jetting.

Галерија за 3D печатење